Zes tips om je hond kennis te laten maken met je baby

 In Gedrag

Het geluk straalt van je af: je bent zwanger! Maar, je trouwe viervoeter maakt je toch een beetje nerveus. Hoe zal het gaan als het straks allemaal even anders loopt dan anders? Je hond is immers een gewoontedier. En hoe zou hij of zij reageren op de pasgeboren baby? Wij hebben zes tips om je hond kennis te laten maken met je baby voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: als je zwanger bent

Je hond moet allereerst wennen aan het rondslingerende speelgoed, de babydoekjes en de luiers. Doe dit al een paar weken voor de bevalling. Zet de kinderwagen, Maxi-Cosi en de box in de woonkamer en loop af en toe eens met de kinderwagen rond. Je hond gaat dan alvast op onderzoek uit en hoeft dat dan niet meer uitgebreid te doen als de baby er is. Laat hem of haar ook kennismaken met geluiden van het speelgoed van je baby.

Tip 2: als de baby er is

Zet de Maxi-Cosi mét je baby er in, in de woonkamer. Je hond zal er naar toe gaan en gaan snuffelen. Blijf hier echter wel bij! Een hond heeft even tijd nodig om te verwerken dat er een nieuw lid bij de roedel is gekomen.

Zes tips om je hond kennis te laten maken met je baby

Tip 3: je hond en de baby

Laat je baby niet alleen met je hond. Hij of zij zal niet snel wat doen als jij, de roedelleider, erbij bent. Maar ook al is je hond de liefste van de hele wereld en vertrouw je hem of haar volledig, je weet nooit hoe hij of zij ergens op reageert.

Tip 4: snuffelen aan de poepluier

Geurtjes zijn voor honden erg belangrijk! Verstandig is om de hond even aan een poepluier te laten ruiken. Je hond zal daardoor sneller gewend zijn aan het kind en zal er ook sneller een band mee krijgen.

Tip 5: kraamvisite

Je hond moet duidelijk merken dat hij of zij niet belangrijker is dan de baby. Daarom is het belangrijk dat, als je visite krijgt, ze eerst jou begroeten, daarna de baby en daarna pas de hond.

Tip 6: wanneer de baby wat ouder is

Je baby begint zijn of haar lichaam steeds beter te kennen en gaat het ook steeds meer gebruiken. Leer je baby om lief te doen tegen de hond en leer slaan en grijpen meteen af.

Zes tips om je hond kennis te laten maken met je baby 

Zijn deze zes tips om je hond kennis te laten maken met je baby binnenkort voor jou van toepassing? Dan wensen wij jou en je gezin veel succes en vooral plezier in deze spannende tijd! Natuurlijk zijn er nog een hoop andere tips. Voor vragen kun je ook altijd terecht bij je dierenarts een hondentrainer.

Recommended Posts
0
De waardering van www.brindle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.
Vier tips om je hond mee te nemen in de auto