Vijf redenen om je hond wel of niet te verzekeren

 In Gezondheid

Je kunt je tegenwoordig voor alles verzekeren. Sinds 2013 is het mogelijk om in Nederland een hondenverzekering af te sluiten, maar het is niet verplicht. Wij hebben vijf redenen om je hond wel of niet te verzekeren op een rij gezet.

Waarom verzekeren?

1. Te hoge kosten

De kosten van bijvoorbeeld operaties kunnen erg hoog zijn, zo hoog soms dat je ze nauwelijks in één keer op kan hoesten. Die kosten kunnen namelijk al oplopen tot in de duizenden euro’s. Geld mag (volgens ons) geen rol spelen bij een kwestie van leven of dood. En naast het feit dat je emotioneel bent als er iets met je hond aan de hand is, wil je je natuurlijk niet druk maken om de kosten. Mochten kosten toch een rol spelen dan verzeker je je hond bij Petplan al voor slechts €5,57 per maand.

2. Puppyverzekering

De wachttijd voor een hondenverzekering bedraagt in de meeste gevallen 30 dagen. Zo willen de verzekeringsmaatschappijen voorkomen dat mensen pas een verzekering afsluiten wanneer er iets met de hond aan de hand is. De puppyverzekering kent geen wachttijd. Je bent dan gelijk verzekerd voor bijvoorbeeld het chippen en het inenten van de puppy. Een puppyverzekering is ook veel goedkoper dan een hondenverzekering. Wanneer je je hond pas verzekert op een latere leeftijd, wordt er gekeken naar zijn of haar medische geschiedenis. De verzekeraar kan er dan voor kiezen om bepaalde mankementen niet te vergoeden. Door je puppy op tijd te verzekeren, voorkom je dit. 

3. Je weet waar je aan toe bent

Je komt niet voor onverwachte bedragen te staan, maar betaald per maand een vast bedrag. Het idee dat je misschien niet genoeg geld hebt wanneer er wat gebeurd met je hond, kun je laten varen.

4. Hondenverzekering op basis van jouw hond

De hondenverzekeringen zijn tegenwoordig zo geregeld, dat er wordt gekeken naar het ras, de leeftijd, het gewicht en het geslacht van de hond. Met die informatie wordt de perfecte premie berekend. Hierbij kijken ze naar cijfers uit het verleden, de verwachtingen voor de toekomst en de kosten daarvan.

5. Jij bent toch ook verzekerd?

Zo simpel kàn het zijn.

Vijf redenen om je hond wel of niet te verzekeren

Waarom niet verzekeren?

1. Je houdt het geld liever in je zak

Je bent iemand die niet zo houdt van verzekeringen afsluiten. Je spaart het liever op en betaald de kosten gewoon van je spaarrekening.

2. Je wilt het risico nemen

Het zou zonde zijn om je hond te verzekeren, zonder ooit van die verzekering gebruik te maken. Natuurlijk is het hartstikke fijn dat je hond niets mankeert, maar je had dat geld dan liever gestoken in een nieuw speeltje of dat ene leuke mandje.

3. Kosten besparen

Hoe groot is de kans dat je hond ziek wordt en dat hij elke maand bepaalde zorg nodig heeft? Precies. Je kunt uiteindelijk veel meer geld kwijt zijn, dan wanneer je zelf het geld opzij zou zetten.

4. Niet alles zit in het verzekeringspakket

Yes, je hebt je hond verzekerd! Dan gaan we hem of haar nu castreren of steriliseren! Huh? Wat zeg je nu? Dat zit helemaal niet in mijn pakket? Nee! Lang niet alles wordt vergoed.

5. Als je alles wilt verzekeren, lopen de kosten hoog op

Als je er zeker van wilt zijn dat je hond de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft, kun je je hond aanvullend verzekeren. Deze kosten zijn echter wel ontzettend hoog en zelfs wanneer je een aanvullende verzekering hebt, wordt nog niet alles vergoed.

Als jij ervoor kiest om wél een verzekering af te sluiten, let dan goed op welke polisvoorwaarden er gelden en wat wel en niet vergoed wordt.

Heb jij je hond verzekerd? Laat ons weten in de reacties waarom jij je hond wel of niet verzekerd hebt.

Recommended Posts
0
De waardering van www.brindle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.
10 redenen waarom honden de beste huisdieren zijn