Vier tips om je hond mee te nemen in de auto

 In Gedrag

Het kan regelmatig voorkomen dat je hond mee moet in de auto. Zijn eerste moment zal waarschijnlijk al zijn wanneer je hem ophaalt bij de fokker. Vooral dan wil je natuurlijk dat dit goed gaat. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten en wij hebben vier tips om je hond mee te nemen in de auto op een rijtje gezet.

Veiligheid

De veiligheid van je hond is het allerbelangrijkst. De consumentenbond heeft in maart 2018 een test gedaan om er achter te komen wat de veiligste manier is om je hond in de auto te vervoeren. Negentien producten, zoals bijvoorbeeld tuigjes en kooien, zijn getest. Van deze negentien producten, waren alleen de zeven metalen benches goedgekeurd. De veiligste manier is dus om je hond te vervoeren in een metalen bench. Het is daarbij wel verstandig om deze in de kofferbak goed te monteren, zodat de bench geen kant op kan.Vier tips om je hond mee te nemen in de auto

Prettige reis

Het is verstandig, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je hond, om bij lange ritten regelmatig de auto uit te gaan en even een frisse neus te halen. Ga dan een stukje met de hond wandelen en laat hem zijn behoeftes doen. Vooral wanneer het erg warm is en je geen goed werkende airconditioner in je auto hebt, kan de temperatuur in de auto snel oplopen. Frisse lucht zal je hond dan erg goed doen! Voor extra verkoeling kun je jouw hond in de auto ook op een koeldeken leggen. Laat je hond dan echter geen moment alleen in de auto! Ook niet voor een korte periode en ook niet als de airco aan staat. De temperatuur in de auto loopt écht snel op en de airco kan uitvallen.

Wagenziekte

Heeft je hond wagenziekte? Braken of overmatig kwijlen kunnen symptomen zijn van wagenziekte. Het helpt om een raampje een stukje open te zetten, zodat de hond wat frisse lucht krijgt. Je kunt je dierenarts vragen om pilletjes tegen wagenziekte.

Vier tips om je hond mee te nemen in de auto

Op vakantie naar het buitenland

Wil je jouw hond meenemen naar het buitenland? Dit kan wel in de auto, maar check altijd even welke regels het land in deze situatie hanteert. Bekijk hier de regels per land.

Met deze tips zullen jij en je hond een prettige reis hebben. Heb jij nog meer handige tips voor het vervoeren van je hond? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog. Je hond zal je erg dankbaar zijn dat je regelmatig even naar hem omkijkt en zal hierdoor extra blij zijn dat hij met jou op stap mag!

Recommended Posts
0
De waardering van www.brindle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.
Zes tips om je hond kennis te laten maken met je baby10 redenen waarom honden de beste huisdieren zijn