Tips om je hond een prettige jaarwisseling te geven

 In Gedrag

Het kan zijn dat je hond de jaarwisseling als niet prettig ervaart door alle knallen en flitsen. Voor jou als baasje is dat natuurlijk ook niet fijn. We hebben een paar tips om je hond een prettige jaarwisseling te geven.

1. Laat je hond aangelijnd

Laat je hond niet loslopen wanneer het vuurwerkgebruik toeneemt. Je hond kan hiervan schrikken en bijvoorbeeld op de vlucht slaan.

2. Doe een halsband om

Het is aan te raden om, als je hond erg angstig is tijdens oud en nieuw, hem of haar een halsband om te doen met je telefoonnummer er aan. Dit voor het geval je hond vlucht.

3. Laat je hond niet ontsnappen

Het kan dus zijn dat je hond schrikt en zal proberen op de vlucht te slaan. Houdt daarom deuren dicht en je hond goed in de gaten.Tips om je hond een prettige jaarwisseling te geven

4. Beperk lange wandelingen

Ga niet uitgebreid met je hond wandelen, maar doe een klein rondje waarin je hond even zijn of haar behoeften kan doen. Doe het laatste rondje vroeg op de avond, wanneer het vuurwerkgebruik nog meevalt.

5. Geef er geen aandacht aan

Hoe moeilijk het ook is: geef je hond geen aandacht wanneer hij schrikt. Als je dat wel doet, geef je jouw hond het gevoel dat zijn of haar angst terecht is en zal hij of zij niet snel van de angst afkomen.

6. Creëer andere geluiden

Leidt je hond af met andere geluiden. Zet bijvoorbeeld de radio of de televisie aan. Hij of zij zal de geluiden van het vuurwerk nog wel horen, maar het is niet meer het enige waar hij of zij zich op focust.

7. Sluit de gordijnen

Door het sluiten van de gordijnen, ziet je hond het licht en de flitsen van het vuurwerk niet. Dit zal hem of haar een hoop rust geven.

8. Geef hem een vertrouwde plek

Laat je hond op een vertrouwde plek liggen wanneer het vuurwerk op zijn hoogtepunt is. Deze plek zal hij of zij waarschijnlijk zelf uitzoeken.Tips om je hond een prettige jaarwisseling te geven

9. Zorg voor afleiding

Geef je hond eventueel een bot om op te kauwen, zodat hij of zij zich daar op kan focussen.

10. Laat je hond niet alleen

Blijf wel bij je hond en laat hem niet alleen thuis. Hij of zij voelt zich veilig bij jou en zal bij jou gaan checken of zijn angst reëel is. Wanneer jij rustig blijft, zal je hond dat ook blijven.

 

Hopelijk helpen deze tips en gaat je hond relaxed het nieuwe jaar in. We wensen jou en je hond alvast een fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuw jaar!

Recommended Posts
0
De waardering van www.brindle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.
10 redenen waarom honden de beste huisdieren zijn