100% Natuurlijke Hondenvoeding

De natuurlijke hondenvoeding van KJEN’s is 100% natuurlijk en bestaat uit 18 aminozuren, 180 voedingsstoffen, omega 3 en 6 vetzuren en glucosamine. De koud geperste brok is gluten-vrij en bevat geen geur, kleur en smaakstoffen.

Waarom kiezen voor natuurlijke hondenvoeding?

Als hondeneigenaar kies je voor de beste verzorging voor je hond. Dus ook in de voeding voor het dier. De natuurlijke hondenvoeding van KJEN’s gebruikt uitsluitend hoogwaardige ingrediënten die wetenschappelijk zijn samengesteld. Hierdoor voldoet het aan de strengste eisen op het gebied van diervoeding.

Lees meer over de eigenschappen van de voeding
KJEN’S is geschikt voor alle rassen, alle leeftijd en iedere levensfase van de hond. Voor puppy’s en kleinere rassen is een speciale kleine brok ontwikkeld, met exact dezelfde inhoud.

Belangrijkste eigenschappen KJEN’s hondenvoeding

Aminozuren:

Aminozuren zijn essentiële bouwstenen voor eiwitten. Kortom belangrijk voor de lichamelijke gezondheid van de hond (en mens). Het lichaam van een hond is voor een groot deel  opgebouwd uit eiwitten. Aminozuren helpen de eiwitten in het lichaam optimaal te houden.

Gedurende het spijsverteringsproces worden de aminozuren met enzymen vrijgemaakt in de voeding. Via de lever worden de lichaamscellen voorzien van nieuwe aminozuren.

Overzicht van de in de hondenvoeding aanwezige aminozuren:

 • Arginine – Verwijd bloedvaten en bevordert haargroei, verbetert stofwisseling, goed voor wondgenezing en vetstoffwisseling
 • Alanine –  Cholesterolverlagend en goed voor de stofwisseling van tryptofaan en glucose
 • Asparagine – Verhoogt het uithoudingsvermogen, voedt het zenuwstelsel, zorgt voor emotionele balans en is bloedzuiverend
 • Cysteine – Anti-oxiderende werking, goed voor de huid, verstevigt de weefsels en gaat haaruitval tegen
 • Glutamaat – Belangrijke neurotransmitter en goed voor het behoud van de hersenen
 • Glycine – Spieropbouwende werking, belangrijke neurotransmitter in het zenuwstelsel, verbeterde spijsvertering en reguleert bloedsuikerspiegel
 • Histidine – Herstelt zenuwstelsel en weefsel, essentieel voor aanmaak rode en witte bloedcellen, verwijdert zware metalen uit het lichaam
 • Hydroxylysine en Hydroxyproline – Belangrijke onderdelen van collageen, dat bindweefsel (bescherming van organen) versterkt en gewrichten en kraakbeen beschermt.
 • Proline – Tevens essentieel bij de vorming van collageen, ook goed tegen verharding van aders en opbouw van het spierweefsel
 • Leucine, Isoleucine en Valine – Ook wel BCAA’s genoemd. Deze worden niet door het lichaam aangemaakt, maar wel belangrijk voor de stofwisseling en spiercelkern
 • Lysine – Gaat virale infecties tegen en biedt weerstand tegen virussen zoals herpes (CHV bij honden)
 • Methionine – Bouwt het kraakbeen op, middel tegen artrose en verbetert structuur van nagels en haren
 • Phenylalanine – verbetert gemoedstoestand en zenuwstelsel en werkt bij reumatoïde artritis, artrose en vitiligo.
 • Serine – Belangrijk voor het aanmaak van cellen. Het is ook betrokken bij vet en vetzuur verbranding, spieropbouw en het behouden van een gezond immuunsysteem
 • Threonine – Goed voor vorming van collageen, balans van eiwitten in het centrale zenuwstelsel en belangrijk in de leverfunctie.
 • Tryptofaan – Essentieel voor de aanmaak van melatonine en serotonine.
 • Tyrosine – Verlaagt bloeddruk, weert stress en voorkomt depressies (ja, ook honden kunnen last hebben van depressies).

Koud geperste brok:

Een koudgeperste brok valt uiteen in de maag van de hond, daardoor is het verteringsproces een stuk beter. Door de betere vertering heeft je hond een vastere en ook mindere ontlasting. Alle natuurlijke hondenbrokken van KJEN’s zijn koudgeperst.

Gluten-vrij:

Gluten- of granenallergie gaat bij honden vaak om tarwe. Tarwe wordt niet gebruikt in KJEN’s hondenvoeding en daardoor ideaal voor honden met een dergelijke allergie. Honden met een glutenallergie die toch gluten binnen krijgen tasten de darmwand aan die voedingstoffen opneemt. Ook kunnen gluten een epileptische aanval triggeren bij honden, al is dit nog niet wetenschappelijk bewezen.

Chondroïtine en glucosamine

Belangrijke mineralen tegen gewichtsslijtage en zorgen daarbij voor soepele en gezonde gewrichten. Er zijn tevens wetenschappelijke aanwijzingen dat Chondroïtine door ontstekingsremmende, antioxidatieve en neuroprotectieve effecten, een gunstige invloed kan hebben bij aandoeningen zoals psoriasis, inflammatoire darmziekten, atherosclerose, reumatoïde artritis, auto-immuunziekten en neurodegeneratieve ziekten. (bron: Orthokennis)

VERZENDEN
Elke dag verzending,
behalve op woensdag

GRATIS VERZENDEN
Bij besteding
vanaf €55,-

NL en BE
Op dit moment leveren
wij alleen binnen NL en BE

NIET GOED? GELD TERUG!
Wij hebben een 30 dagen
niet goed, geld terug garantie.

Certificering

Keurmerk webwinkel

Veilig betalen

Wij sturen met

0
Stel hier je vraag
1
Hoi, waarmee kan ik je helpen?

Start

De waardering van www.brindle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.