Dit zijn de beste groenten voor jouw hond

 In Voeding

Wil jij het dieet van jouw hond voorzien van iets extra’s? Dan kies je natuurlijk niet voor plakjes kaas, worst en chips, maar juist voor super gezonde groenten. In dit artikel delen wij 6 groenten die je direct aan de voeding van jouw hond kan toevoegen, zonder zorgen. Dit zijn de beste groenten voor jouw hond:

Wortels

Wortels zijn laag in calorieën en zijn een belangrijke bron van vitamine A, B, C, D, E, B1 en B6, kalium en vezels. Perfect als snack of als extra bij de voeding. Wortels zijn goed voor de vacht en huid, versterkt de tanden en verhoogt het energieniveau. Kook de wortelen voordat je ze aan je hond geeft. Het kan ook helpen ze iets te raspen of te snijden. Dit zorgt voor een betere vertering.

Wist je dat wortels zeer goed zijn voor pups en jonge honden? Vooral als het last heeft bij het tanden wisselen. Een bevroren wortel kan dan verlichtend aanvoelen.

Zoete aardappel

Een groente die je niet zo snel verwacht in dit rijtje. Toch zijn zoete aardappelen een zeer gezonde groente voor je hond. Het bevat namelijk veel antioxidanten die het zicht en spierkracht van de hond bevorderen. Daarnaast zitten er vele vitaminen in zoals vitamine A en C.

Sperziebonen

Sperziebonen zitten boordevol vezels en de vitamines A, C en K. Goed voor het algehele immuunsysteem en super gezonde ogen. Sperziebonen geven een vol gevoel en zijn laag in calorieen, wat goed is voor honden die moeten afvallen.

Kook sperziebonen altijd eerst voordat je ze aan je hond voert. Rauwe sperziebonen bevatten lecitine, dit is schadelijk voor zowel hond als mens.

Sperziebonen zijn een goede aanvulling op de natuurlijke hondenvoeding van Brindle.

Spinazie

In deze bladgroente zitten veel vitamines zoals A, B, C en K, calcium (goed voor de botten), ijzer, kalium, vezels en foliumzuur. Spinazie geeft een energieboost, helpt bij het herstel van de energie en dus goed in aanvulling op het dieet van een futloze hond. Het kan zelf de kans op kanker verminderen en is tevens goed voor het hart.

Een hond is een carnivoor, dit wil zeggen dat hun maag- en spijsvertering niet gemaakt is voor bladgroente. Kook daarom de spinazie licht voor je het serveert en voeg geen zout of uien toe.

Erwten

De antioxidanten, caroteen en flavonoïden in erwten vertragen het verouderingsproces van je hond. Door het toevoegen van erwten aan de voeding van een hond versterk je het immuunsysteem én de maag, nemen gewrichtspijnen af en krijgt je hond meer energie.

Geef geen erwten wanneer:
Je hond nierproblemen ondervindt.

Komkommers

Komkommers zijn een van de beste snacks die je een hond kan geven. En ze vallen vaak goed in de smaak bij honden omdat ze zo knapperig zijn. Deze groente die vol met vitamines, K, C en B1 zit passen goed in een dieet waarbij de hond moet afvallen of als het last van diabetes heeft. Daarnaast zijn komkommers goed voor voorkomen van slechte adem en het silicium is goed voor spieren en gewrichten. Komkommers de eigenschap om kanker te voorkomen en bloeddruk te verlagen.

Conclusie

Alle bovenstaande groenten worden gezien als de beste groenten voor jouw hond en passen prima in een gezonde levensstijl, maar er zijn wel een aantal kanttekeningen:

  1. Groenten mogen NOOIT de hoofdmaaltijd van jouw hond zijn. Een hond heeft behoefte aan de voedingsstoffen die in vlees zit. Behandel groente dus als een supplement, naast zijn gewone voeding of als snack.
  2. Geef, maar met MATE! Als iets goed voor je hond is ben je geneigd dit veel te herhalen.
  3. Kleine hoeveelheden zijn GOED! Grote hoeveelheden kunnen in sommige gevallen schadelijk zijn.
  4. Wat goed is voor de mens, hoeft niet persé goed te zijn voor een hond. Honden hebben andere voedingsstoffen nodig dan een mens.
  5. Voeg geen andere voedingsmiddelen, zoals zout of peper toe aan de groenten.
  6. Kijk goed naar hoe je hond reageert op de groente. Iedere hond z’n spijsvertering is anders. Voed daarom altijd met je ogen.
  7. Geef je hond altijd genoeg vers water naast zijn voeding.

Elke hond is anders, beoordeel jouw hond dan ook op de manier zoals je het kent! 

De informatie in dit artikel is puur ter informatie en vervangt niet het advies van een dierenarts. Twijfel je over de gezondheid van jouw hond? Raadpleeg dan altijd een specialist.

n.b.
Een goede uitgebalanceerde voeding bevat alle voedingsstoffen die een hond nodig is. Meer weten over onze natuurlijke hondenvoeding?

Recommended Posts
0
De waardering van www.brindle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.
Voedselallergie bij een hond