De top 10 leukste hondenfilms volgens Brindle

 In Films

Een film op zich is al leuk, maar hoe leuk is het wanneer een hond één van de hoofdrollen speelt? Vandaag hebben we de top 10 leukste hondenfilms volgens Brindle, speciaal voor jou!

  1. Turner & Hooch (1989)

Mijn absolute favoriet. Deze film heb ik vroeger, toen ik jong was, meerdere keren gekeken.  De film heeft alles: actie, een lach en een traan. Het is een geweldig samenspel tussen hond en Tom Hanks. Een echte aanrader!!

  1. 101 Echte Dalmatiërs (1996)

De tekenfilm was leuk, maar de ‘echte’ is toch stukken leuker. Geweldig leuke familiefilm die kinderen van nu ook prachtig zouden vinden.

  1. Frank & Frey (1981)

Nog een klassieker van Disney. Een vriendschap die eigenlijk niet kan tussen jachthond Frank en vos Frey. Dat wordt duidelijk als ze volwassen worden. Een leuke, vrolijke maar ook spannende tekenfilm. Hier heb ik vroeger wel een klein traantje bij weggepinkt.

  1. Lady & de Vagebond (1955)

Zes maanden lang was Lady het middelpunt van de belangstelling. Maar dan ineens krijgen haar baasjes hun eerste kindje. Lady ontmoet een zwerfhond, ‘de Vagebond’. Hij voorspelt haar dat, wanneer het kindje er eenmaal is, Lady weg zal moeten. Lady & de Vagebond vertelt het romantische verhaal van een Cocker Spaniel-hond en een straathond. Een echte klassieker van Disney met natuurlijk het onvergetelijke ‘spaghetti-kus’ momentje.

  1. K-9 (1989)

Agent Michael Dooley heeft hulp nodig om een drugsdealer te vinden die een poging gedaan heeft hem te vermoorden. Een vriend geeft hem de hond Jerry Lee, die getraind is om drugs te ruiken. Met zijn hulp gaat Dooley op zoek naar zijn vijand. Jerry heeft echter zo z’n eigen persoonlijkheid, en doet waar hij zin in heeft. Wat ook deze film zo leuk maakt, is het samenspel tussen acteur en hond. Met veel humor en actie! 🙂

  1. Beethoven (1992)

De familie Newton hebben het thuis gezellig, maar ze lijken iets te missen. Dan komt een kleine puppy hun leven binnen lopen. Beethoven, zoals ze hem noemen, groeit echter uit tot een gigantische hond met alle huishoudelijke gevolgen. Dokter Varnick, de lokale dierenarts wil Beethoven gebruiken om mee te experimenteren. Beethoven is een echte klassieker en een van mijn favoriete hondenfilms.

  1. Marley & Me (2008)

Marley is een gele labrador die door John Grogan, een columnist voor een krant, en zijn vrouw Jennifer wordt geadopteerd. Het idee was om zo een idee te krijgen wat ouderschap inhoudt, maar de hond blijkt nogal hyperactief te zijn. Hij vernielt de boel, wordt van de gehoorzaamheidsschool geschopt en wordt alleen maar erger wanneer John en Jennifer kinderen krijgen. Een grappige en voor mij persoonlijk lichtelijk herkenbare film. Eindigt met een traan.. 🙁

  1. Bolt (2008)

Bolt is een superhond. Althans, dat is hij wekelijks in zijn eigen TV-serie “American Dog”. Al denkt hij daar zelf heel anders over. Want als hij pardoes van Hollywood in New York terechtkomt, kan hij ineens niet meer op z’n superkrachten terugvallen. Samen met de zielige huiskat Mittens en Rhino, een aan televisie verslaafde hamster in een plastic bal, moet Bolt zijn weg terug naar Hollywood proberen te vinden. Echt een super leuke familiefilm voor op een druilerige zondag.

  1. Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Hachiko is een trouwe hond die dagelijks zijn baas naar het station brengt en vervolgens weer opwacht. Maar als zijn baas op een dag niet terugkomt, komt Hachiko negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten. Tijdens zijn zwerftochten op het station en door de omgeving komt hij in contact met omwonenden en werknemers. Een hartverscheurend verhaal over een trouwe hond. Niet geschikt voor mensen die snel emotioneel worden…

  1. Marmaduke (2010)

‘Marmaduke’ (Owen Wilson) is de pratende Deense Dog van de Winslow familie. Wanneer de familie gaat verhuizen naar een andere buurt, nemen ze de grote loebas uiteraard mee. Eenmaal aangekomen zorgt de hond voor veel problemen. Marmaduke weet dat de tieners in het mensenleven het best moeilijk kunnen hebben. Hij laat met zijn verwoestende acties echter zien dat dit bij honden precies zo is. Super grappige film voor de hele familie.

Dit zijn mijn favoriete films, maar uiteraard zijn er nog tal van andere hondenfilms gemaakt. Wat is jullie favoriete hondenfilm? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Recent Posts
0
De waardering van www.brindle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.